Za svetliji osmeh

Estetska stomatologija

Estetska stomatologija se razvila iz više stomatolških grana koje ujedinjene predstavljaju posebnu oblast koja je danas jedna od najtraženijih.


Uz konsultaciju svog stomatologa, možete bezbedno i efikasno ulepšati osmeh kod kuće gelom za beljenje zuba. Gelovi kupljeni u apoteci ili gel koji vam je dat u ordinaciji sadrži sastojke za beljenje koji pomožu da vaši zubi izgledaju znatno svetliji. Recite zbogom mrljama od kafe i žutim zubima i zdravo novom osmehu!

Korišćenje gela za izbeljivanje  je sjajan način da vaš osmeh vidno prosvetlite, jer vi izbeljivanjem zapravo menjate boju vaših zuba. Kako bi održali belji osmeh, koristite konac svakodnevno i perite zube dva puta dnevno pastom za izbeljivanje. Idite na svoje redovne stomatološke kontrole jer je profesionalno poliranje zuba od suštinskog značaja za borbu protiv površinskih fleka. Važno je da vaš stomatolog prati vaše oralno zdravlje, naročito ako razmišljate o izbeljivanju kod kuće.

Zubne navlake su tanke ljuske porcelana koje se lepe na prednju stranu zuba, pružajući prirodan i atraktivan izgled. One se mogu koristiti za restauraciju okrnjenih, obojenih, krivih, abradiranih, neravnih ili zuba nepravilnih oblika.

Dva najčešća materijala koja se koriste za zubne navlake su kompozitna smola i porcelan. Zubne navlake koje su napravljene u laboratoriji se vezuju za zube cementnom smolom. Porcelan kao materijal je lomljiv ali,  kada je čvrsto vezan za zub može da postane veoma jak i izdržljiv. Kompozitne navlake mogu biti proizvedene i od strane stomatologa unutar usta u ordinaciji.

Kako se postavljaju zubne navlake?

Stomatolog će ukloniti malo površine zuba da bi omogućio postavljanje navlake. Nakon toga se uzima otisak i šalje u laboratoriju. Gotova navlaka se onda uklapa uz zub i usta. Navlaka se vezuje za zub cementnom smolom.

Izrada estetskih ispuna je postupak popravke zuba oštećenih karijesom ili jednostavnom traumom. Ispuni predstavljaju deo estetske stomatologije, jer razvoj dentalnih materijala omogućava izradu direktnih i indirektnih ispuna od kompozitnih materijala i dentalne keramike koji u potpunosti odgovaraju boji prirodnog zuba, te time zadržavaju prirodnost i estetiku izgleda Vaših zuba i osmeha. Nekada su ispuni izradjivani od amalgama, ali danas se, sa napretkom tehnologije stomatoloških materijala, koriste ispuni ili plombe u boji zuba.


Copyright © Maleš Dent 2017. All rights reserved.